Yetişkinlerde Alerji Kan Testi Nedir?
Yetişkin bireylerde gıdalara, evcil hayvanlara, otlara, ağaçlara, polenlere, tozlara, böceklere ya da küf ve mantarlara alerji gelişebilir.
Alerjisi olan bireyde göğüs ağrısı, nefes darlığı, ani fenalık hissi, deride döküntü veya kızarıklık, dilde, boğazda ya da gözlerde şişme, bulantı, kusma ya da baş dönmesi şikayetlerinden biri veya birkaçı görülebilir.
Alerjiden şüphelenen birey öncelikle en sık karşılaşılan alerjenlerin araştırıldığı aşağıdaki paneli yaptırmalıdır.
Bu genel testler ile birlikte, kişinin sıklıkla maruz kaldığı alerjenler veya tükettiği besinler de test paketine eklenmelidir. Örneğin evde beslenen bir kuş, hamster ya da farklı bir tür hayvan, sıklıkla tükettiği özel bir sebze-meyve (salatalık, ananas, elma vb.) ya da evde yetiştirilen özel bir bitki varsa, spesifik olarak test paketine eklenmelidir.
Yapılacak spesifik test eklemelerini Alerji uzmanımızla görüşerek yapabilirsiniz. Kişiye göre hazırlanan özel test paketi test sonucunun faydası açısından en verimli yöntemdir.
Alerji Kan Testlerini Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
-
24 Saat Öncesine Kadar Alkol ve Ağır Yağlı Besinler Tüketmemelisiniz.
-
Alerji İlacı Kullanıyorsanız en az 7 gün ara verdikten sonra bu testi vermelisiniz.
Alerji Kan Testlerinin Fiyatları Nedir?
Alerji kan testleri için hazırlanmış standart paketler olmasıyla beraber, testi talep eden kişiyle yapılan görüşme sonrası pakete yeni alerjenler eklenebilmekte veya mevcut alerjenlerden bazıları paketten çıkarılabilmektedir.
Bu sebeple fiyat bilgisi kişiye özel hazırlanmış tam paket oluştuğunda verilebilmektedir.
Size özel hazırlanmış alerji kan testi paketi için alerji uzmanımızla görüşerek paketinizin içeriğini belirleyebilirsiniz.
Yetişkinlerde Alerji Testi Paneli
Not: Karışım testlerinin pozitif çıktığı durumda, test içeriğinin tek tek yapılması önerilir.
İNHALEN ALERJENLER | d1 Dermatophagoides |
e1 Kedi Epiteli ve Kepeği | |
e5 Köpek Kepeği | |
g2 Büyük Ayrık Otu | |
g6 Çayır Otu | |
g12 Çavdar Poleni | |
m1 Penicillium rotatum | |
m2 Cladosporium herbarum | |
m6 Alternaria alternata | |
t3 Huş Ağacı | |
t17 Sedir-Japon Sedir Ağacı | |
w1 Kanarya Otu | |
w6 Misk Otu | |
w9 Sinir Otu | |
w19 Yapışkan Çam Otu | |
TOTAL IgE | Total IgE |
YUMURTA/SÜT – SÜT PROTEİNLERİ | f75 Yumurta Sarısı |
f78 Kasein | |
f2 İnek Sütü | |
f44 Çilek | |
f94 Armut | |
fx5 Maddeleri Karışımı (f1 Yumurta Akı, 12 İnek Sütü, f3 Morina Balığı, f4 Buğday Unu, f13 Yer Fıstığı, f14 Soya Fasülyesi) | |
TAHILLAR | fx3 Tahıl/Un Karışımı (f4 Buğday Unu f7 Yulaf Unu f8 Mısır Unu f10 Susam f11 Kara Buğday Unu) |
f79 Gluten (Gliadin) | |
MEYVELER | fx17 Meyve Karışımı (f49 Elma, f92 Muz, f33 Portakal, f95 Şeftali) |
fx50 Meyve Karışımı (f84 kivi, f91 mango, f92 muz, f210 ananas) | |
SEBZELER/BAKLAGİLLER | fx13 Sebze Karışımı (f12 Bezelye f31 Havuç f35 Patates f15 Kuru Fasülye) |
fx7 Sebze Karışımı (f25 Domates f45 Ekmek Mayası f47 Sarımsak f48 Soğan f85 Kereviz) | |
ETLER | fx73 Et Karışımı (f88 Koyun Eti f27 Dana Eti f83 Tavuk Eti f26 Domuz Eti ) |
DENİZ MAHSÜLLERİ | fx2 Deniz Mahsülleri (f41 Somon f40 Ton Balığı f24 Karides f37 Mavi Midye f3 Morina Balığı) |
FISTIKLAR | fx1 Fıstık Karışımı (f13 Yer Fıstığı f17 Fındık f18 Brezilya Fındığı f20 Badem f36 Hindistan Cevizi) |
SUSAM | f10 Öğütülmüş Susam |